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COCKTAIL NEGRONI
A dry, sweet-sour balance of bitters, Cocchi Vermouth and Tanqueray Gin.
Gin Tanqueray |Vermouth Cocchi|Bitter Campari |Angostura|100 ML|22% VOL.|Discover
COCKTAIL NEGRONI
Gin Tanqueray |Vermouth Cocchi|Bitter Campari |Angostura|A dry, sweet-sour balance of bitters, Cocchi Vermouth and Tanqueray Gin.
COCKTAIL NEGRONI
A dry, sweet-sour balance of bitters, Cocchi Vermouth and Tanqueray Gin.
Gin Tanqueray |Vermouth Cocchi|Bitter Campari |Angostura|100 ML|22% VOL.|Florence 1919 or 1920. At the time, Count Camillo Negroni was a regular at the aristocratic Caffè Casoni. One day he wanted something a little bit stronger than his usual Americano so he asked Fosco Scarselli, the barman, to add a dash of gin rather than soda to the drink, in honour of his recent trips to London. The new cocktail became ‘the usual’ for the Count and soon the ‘Count Negroni-style Americano aperitif’ for everybody else. In the 1950s, the cocktail became very popular in Italy and then worldwide with even Ian Fleming citing the Negroni Cocktail in one of the episodes of his famous James Bond saga.
Cocktail White Lady
A silky, citrus-forward cocktail that’s sweet, light and refreshing.
Tanquery Gin|Cointreau|Sciroppo Di Lime 1883|Acido Citrico|Acqua|100ml|30,2% Vol|Discover
Cocktail White Lady
Tanquery Gin|Cointreau|Sciroppo Di Lime 1883|Acido Citrico|Acqua|A silky, citrus-forward cocktail that’s sweet, light and refreshing.
COCKTAIL GIMLET
A classic mix of Tanqueray gin and lime. Fresh, sapid and aromatic.
Gin Tanqueray|Rose’s Lime Cordia|100 ML|23.3% VOL.|Il Gimlet è un cocktail composto da gin e succo di lime. Una citazione del 1928 recita: “gin, una punta di limone e soda”. La descrizione del 1953 nel romanzo di Raymond Chandler “The Long Goodbye” stabiliva che “un vero gimlet è metà gin e metà succo di lime e niente altro”; questa affermazione è in linea con le proporzioni suggerite dal “Savoy Cocktail Book” del 1930.
L’origine del nome è confusa: la più gettonata fa riferimento al Chirurgo Ammiraglio Sir Thomas Gimlette che si dice sia stato il primo ad aver aggiunto il succo di lime al quotidiano gin dei suoi uomini della Royal Navy per aiutarli a combattere i danni dello scorbuto (malattia dovuta a carenza di vitamina C) durante le lunghe traversate oceaniche.COCKTAIL GIN PROVED
Rose, Almond and Curaçao Orange Petals create a Tanqueray Gin floral cocktail.
Gin Tanqueray |Violet liqueur Monin |Organic Citric Acid|Liquid Sugar|100 ML|22.2% VOL.|Discover
COCKTAIL GIN PROVED
Gin Tanqueray |Violet liqueur Monin |Organic Citric Acid|Liquid Sugar|Rose, Almond and Curaçao Orange Petals create a Tanqueray Gin floral cocktail.
COCKTAIL GIN PROVED
Rose, Almond and Curaçao Orange Petals create a Tanqueray Gin floral cocktail.
Gin Tanqueray |Violet liqueur Monin |Organic Citric Acid|Liquid Sugar|100 ML|22.2% VOL.|This classic twist on skillfully combines two different flavors, the bitter one typical of juniper and the sweet one typical of violets. The unmistakable floral notes of the buds and petals of violet blend in the acrid notes of gin with a balanced result that makes this cocktail suitable for the most disparate occasions.It is perfect during the long and cold winter months to bring an air of spring and at the same time it’s refreshing when you seek relief during the hot summer evenings.
COCKTAIL GIN SOUR
A perfect balance of sugar, bittersweet lemon and dry Tanqueray Gin.
Gin Tanqueray |Citric Acid|Liquid sugar| Natural dyes|100 ML|22% VOL.|Discover
COCKTAIL GIN SOUR
Gin Tanqueray |Citric Acid|Liquid sugar| Natural dyes|A perfect balance of sugar, bittersweet lemon and dry Tanqueray Gin.
COCKTAIL GIN SOUR
A perfect balance of sugar, bittersweet lemon and dry Tanqueray Gin.
Gin Tanqueray |Citric Acid|Liquid sugar| Natural dyes|100 ML|22% VOL.|La categoria dei sour è una delle più antiche nella storia dei cocktail, anzi si può dire che rappresenti il punto di inizio per l’arte della miscelazione: il primo a codificarne la ricetta fu infatti il grande Jerry Thomas. I sour sono basati su un equilibrio molto semplice: una parte dolce (di solito lo sciroppo di zucchero), una parte più amara data dal succo di lime o di limone e ovviamente un distillato che dà il carattere al mix.
Gli spirits più utilizzati in questo tipo di preparazione sono abitualmente il rhum (Daiquiri), il bourbon, la vodka e il gin. Il nome Gin Sour, che ovviamente rimanda alle note acide del limone, può essere fuorviante perché questo cocktail ha in realtà un equilibrio perfetto dato dall'unione tra il dolce dello zucchero, l'aspro del limone e il gusto secco del gin.